Bengaalse kat fokker

Bengaalse kat fokker

Wie op zoek gaat naar een Bengaalse kat fokker of zelf een kweker van deze raskat wil worden kan zich beter goed informeren.

Wat is een Bengaalse kat?

Bengaalse kat fokkerDe Bengaal is een kruising van de huiskat en de Bengaalse tijger kat. Hij heeft het uitzicht van een wilde tijger met een geweldig kleurenvacht, maar is ook een lieve, huiselijke poes. Ze kan zichzelf goed verzorgen en heeft veel liefde nodig. Het is een raskat die veel binnen gehouden wordt.

De Bengaalse kat fokker heeft een zwak voor dit ras en zal zijn dieren met de nodige vakkennis kweken. Hij wil het ras puur houden. Dus wordt er enkel met katten gefokt die een stamboeknummer hebben. De Bengaalse kat fokker is geregistreerd en de ouderkatten worden jaarlijks getest. Wanneer de katten krols zijn zal hij meestal proberen om een goede variatie in de partners te houden zodat het ras niet te beperkt wordt.

De aanschaf van een bengaal.

Wie een kitten wil, raden we zeker aan de aankoop via een Bengaalse kat fokker te bemiddelen.
Zij verzorgen de kittens met de nodige inentingen, voeding, laten de kitten chippen en ontwormen. U kan ze gaan bekijken en reserveren. De kostprijs is niet laag, maar de Bengaalse kat fokker zal u de nodige erkennings- en garantiepapieren meegeven.