Bengaalse kat kopen

Het kopen van een Bengaalse kat

Bengaalse katten zijn prachtige raskatten. Het zijn huiskatten met het prachtige vlekkenpatroon van een wilde kat. Wilt u een Bengaalse kat kopen, dan kunt u dit doen bij een fokker (cattery) of van een particulier.

Bengaalse kat kopen bij een cattery

Als u een bengaal koopt bij een cattery krijgt u een stamboom. Zo weet u dat het gaat om een raszuivere bengaal. Goede fokkers zorgen ervoor dat kittens opgroeien in een gezin, de juiste inentingen hebben gehad en vanaf hun geboorte zijn gesocialiseerd. Volgens Hannes Vleminckx is dat voor Bengaalse katten, die soms iets gevoeliger zijn voor bepaalde infecties dan straatkatten, extra belangrijk.

Bengaalse Kat Kopen

Bengaalse kat kopen van een particulier

Bengalen worden ook goedkoper aangeboden door particulieren. Het kan hier gaan om een ‘slipnest‘, waarbij de moeder wel een bengaal is maar de vader niet. Gaat u een Bengaalse kat kopen van een particulier, let dan extra goed op de leefomstandigheden van de kitten, hoe de kitten is gesocialiseerd en of de kitten alle inentingen heeft gehad.

Zet bij enige twijfel de koop niet door, hoe verleidelijk ook.

Kortom: wilt u een Bengaalse kat kopen, kijk dan goed uit waar u dat doet zodat u teleurstelling voorkomt en broodfokkers vermijdt. Koopt u een gezonde, gesocialiseerde kitten, dan heeft u jarenlang plezier van een prachtige, actieve kat.