Bengaalse kat prijs

Bengaalse kat prijs

De Bengaalse kat is een raskat. Haar typische vachtpatroon, het tijgerpatroon, heeft ze van haar voorouders geërfd. Een raskat koopt u bij een erkende fokker die de nodige papieren kan voorleggen. Daarom is de Bengaalse kat prijs niet goedkoop.

Zijn karakter

De bengaal is een actieve kat die aandacht vraagt. Ze spelen graag en geven graag kopjes, maar zijn geen echte schootkatten. Hij heeft graag overzicht over zijn eigen territorium. De vachtverzorging doen ze zelf.

Bengaalse kat prijs

De prijs

Het uiterlijk, de lijnen in de stamboom van het kitten en zijn innerlijk karakter bepalen de Bengaalse kat prijs. Voor een Silver Bengaal rekent u € 900 en € 800,00 voor een huisdier Brown Bengaal.

Deze dieren zijn ingeënt en u krijgt het bewijs van zijn stamboom mee. Dit is belangrijk voor het zelf fokken of voor het meedoen aan shows. De Bengaalse kat prijs zal de aankoper niet zomaar geven zonder dat hij zich heel bewust met het dier zal bezig houden.

Reken daarbij dat raskatten graag speciale voeding eten.

De aanschaf van een kattenbak met korrels, een krabpaal (kies een goeie, want deze kat is er geen om zonder handschoenen aan te pakken – onze favoriete krabpalen kan je hier vinden!), een slaapplekje, speelgoed zijn bijkomende kosten. Ook de dierenarts kost geld. Niettegenstaande de Bengaalse kat z’n prijs, haalt u een prachtdier in huis.

Raskatten worden omwille van hun hoge Bengaalse kat prijs graag binnengehouden.